← Tüm haberler

Basın Açıklaması

December 30th, 2021

2021’i geri sar: "En"ler, istatistikler ve içerikler

Aposto!’da 2021 yılının “en”leri, istatistikleri ve öne çıkan içerik serileri.

aposto-cover

Aposto! olarak 2021 yılı boyunca teknoloji ve tasarımı buluşturan medya servisimizi geliştirmek için pek çok adım attık. Bu adımların karşılığı hem e-posta yayınlarımız ve Aposto! Radyo’nun artan erişim ve etkileşimiyle hem de medya servisindeki içerik çeşitliliği ve derinliğiyle aldık. Aposto!’da 2021 yılının “en”lerini, istatistikleri ve öne çıkan içerik serileri sizin için derledik.

  • Yılın en çok okunan Aposto! e-postası
    9 Aralık günü gönderdiğimiz 🗞 Mecliste kavga, Almanya'da değişim başlıklı Aposto! Gündem e-postası, bu yılın en çok okunan yayını oldu.
  • Yılın en çok dinlenen Aposto! Radyo podcast bölümü
    24 Kasım günü podcast sunucularımızdan Gizem’in seslendirdiği Aposto! Gündem’in Politika mı deney mi? isimli bölümü, yılın en çok dinlenen podcast bölümü oldu.
  • Aposto! yıl boyunca kaç ülkeden okundu?
    2021 yılı boyunca web ve mobil uygulamalarımıza 164 farklı ülkeden giriş oldu. Bahamalar, Fiji, Jamaika, Laos, Gambiya, Surinam’ı tek başına temsil eden Aposto! okurlarına Galata’dan sevgilerimizi iletiyoruz.

    gerisar_podcast

    Power Podcast Ödülleri

  • Yılın en güçlü haber podcast’i ödülü
    Aposto! Gündem podcast’imiz Power Podcast Ödülleri’nde halk oylaması sonucunda Yılın En Güçlü Haber Podcast’i seçildi.
  • Yılın en çok aratılan ismi: Pelin Dilara Çolak
    Web ve mobil uygulamalarımızda 2021 yılında en çok aratılan isim Pelin Dilara Çolak oldu. Dilozof’un 7 Mart’ta “Selam Şüpheci” diye başlayan ilk sayısını beraber hatırlayalım.

2021 yılının öne çıkan konularından ve Aposto! yayınlarından seçmeler:

  • İklim krizi bizim için sadece mesele olarak kalmadı. Aposto!’da 2021 yılı boyunca iklim krizi üzerine 42 makale yayımlandı. Enerji sektöründen, gıda israfına, tüketim alışkanlıklarından COP26’ya uzanan makalelerin tamamına buradan ulaşabilirsin.
  • 2021 aynı zamanda Olimpiyat yılıydı. Normalde değildi ancak çoğu şey de normal değildi. Aposto!’da Olimpiyat Oyunları’na dair 66 makale ve söyleşi yayımlandı. Tamamını buradan okuyabilirsin.
  • Toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı 16 Günlük Aktivizm kapsamında 16 Kasım'dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne dek e-posta yayınlarımız bir araya gelerek 15 farklı makale ve röportaj paylaştı. Tüm içerikleri buradan okuyabilirsin.
  • Bir yandan günceli yakından takip etmeyi, diğer yandan olan bitene bütünsel bakabilmeyi hedefledik. Türkiye ekonomisini ve döviz kurlarını anlamak ve anlamlandırmak için yıl boyunca 43 makale yayımladık.
  • 2021 yılın Türkiye'nin iç politikasında yoğun bir haber akışı vardı. Hem politika yayınımız Spektrum hem de Aposto! Gündem, Türkiye'nin en çok konuştuğu siyaset gündemlerini 43 makaleyle odağına aldı.

    gerisar_starwars

    Art Wars: NFT ve telif hakları

  • 2021’de en çok duyduğumuz konulardan biri de NFT oldu. Mülkiyetin geleceğinden, teklif haklarına, metaverse ortaklığından modern pazar yerlerine kadar NFT’nin yarattığı dönüşümü ve etki alanlarını 23 makalede anlattık.
  • Yıl boyunca 20’lik e-posta yayını sayesinde havalı 20’liklerle tanıştık. Alıp başını giden 31 farklı 20’liğin hikâyesine buradan eşlik edebilirsin.
  • Yemek yayınımız apéro, yıl boyu ziyaret ettiği restoranların kimini avlusu için kimini mevsimsel lezzetleri için kimini samimiyeti için kaleme aldı. Onun defterindeki karamaları buradan okuyabilirsiniz.
  • Seyahat kültür yayınımız Soli’yle dünyanın farklı yerlerindeki mahalleleri bizzat mahallelisinin rehberliğinde ziyaret ettik. Onların yaşanmışlıklarına hem yeni heyecanlar hem de cevabını merak ettiğimiz sorular ekledik.

    gerisar_snooker

    Nasıl bir spor?: Snooker

  • Oyunu sporun içine çektik ve “Nasıl bir spor?” diye soran fikri bol spor yayınımız Punto’yla snooker, satranç, espor ve drone’u bizzat bilirkişi görüşleriyle irdeledik.
  • Sinema ve müzik yayınımız Duende’yle eylül ayında farklı bir keşif rotası belirledik. 2021 boyunca müzik ve sinema evreninden 23 üreticiyle, yaratıcıyla özelden genele uzanan her biri kendine has keşif yolculuklarına çıktık.
  • Farkındalık yayınımız ANGST, iklim krizi, azınlık hakları, kimlik politikaları, döngüsel ekonomi ve aktivist kültürlerle ilgilenen, bunları kendi meselesi hâline getiren 10 ANGST insanını yakından tanımamızı sağladı.

Yalın, güvenilir ve "gürültüden uzak" bir medya deneyimi için Aposto! e-posta yayınlarına abone ol.

Aposto Hakkında
Aposto! olarak dünyayı ve Türkiye'yi anlamlandırmak için yalın, güvenilir, bağımsız bir yeni medya servisiyiz. Her sabah 07.30’da Türkiye’den ve dünyadan haberleri kategorik olarak derlediğimiz e-posta yayınımızla “gürültüden uzak” bir haber deneyimi ve erişimi sağlıyoruz. Her hafta iş dünyası, teknoloji, müzik, sinema, spor, politika, seyahat, farkındalık, yemek gibi alanlardaki e-posta yayınlarımızla sektörel derlemeler, analizler, köşe yazıları, incelemeler, söyleşiler ve öneriler paylaşıyoruz. Etik değerlere sahip ve sürdürülebilir gelir modelleri yaratan bir yeni medya servisi olarak gazetecilik, teknoloji ve tasarımın kesişimindeki e-posta yayınlarımızla ve ürünlerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz.

Diğer Haberler