April 28th, 2022

Aposto! Yeni Medya Konferansı’nda yer aldı

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nün düzenlediği Yeni Medya Konferansı, onuncu yılında Yeni Medyada İçerik: Gelir ve Dağıtım Modelleri temasıyla düzenlendi. 27 Nisan’da Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen konferansta Aposto! Kurucu Ortağı ve CFO’su Umutcan Savcı da yer aldı.

Yeni Medya Girişimleri ve Gelişen İş Modelleri başlıklı panel, Uraz Kaspar moderatörlüğünde gerçekleşti. Konuklar arasında Swipeline’ı temsilen Umut Yaka ve Erdem Şentunalı, Wiser Media’yı temsilen Nilsu Derici ve Emre Çubukçu, Podfresh’i temsilen Aykut İbrişim ve içerik üreticisi Hande Aydın da vardı. Panelde dijital içeriklerin üretim ve dağıtımının çeşitlenmesiyle değişen iş ve gelir modelleri üzerine fikir ve deneyimler paylaşıldı.

umutcan_savcı

Umutcan Savcı

“Türkiye’de ve dünyada en güvenilir, tatmin edici, kararında, tam a posto miktarda içerik üreten ve bunu dağıtan, kürate eden, derleyen şirket ve medya servisi olmak maksadımız.”

Aposto!’nun gelir kaynaklarını üç başlıkta inceleyen Umutcan Savcı bunları şu şekilde açıkladı: “Habercilik tarafındaki yayınlarımız, dijital dergiler diyebileceğimiz yayınlar ve bizim radyoya eşlenik olarak gördüğümüz podcast alanımız. Bu üç alanı barındırırken burada çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Yayınlara aldığımız sponsorlar, habercilik yayınlarında direkt olarak belli bir logo ve içerik alanına sahip oluyorlar.”

Umutcan Savcı, buna ek olarak reklam gelirlerine de değindi. “Abonelikle reklam dünyasının bir arada ilerleyeceği bir mecranın anlamlı bir şekilde hayatını sürdürebileceğine” inandığını belirtti ve sözlerine devam etti: “Markaları bize geldiklerinde çeşitli kriterlere göre eliyoruz. Çalışmak istediğimiz markalarla bir araya gelmek ve logolarımızı bir arada konumlandırmak derdimiz. Ardından bize ilettiklerini teyit ederek aktarmaya gayret ediyoruz. Ve bütün reklam içeriklerini de kendi editörlerimizle kaleme alıyoruz. İnanıyoruz ki reklam; okurun kendi cebine bir fikir koyabileceği, bir bilgi alabileceği bir alan olmalı. Sadece görüp geçilen ya da hemen geçmek için bir hareketle savuşturulan bir şeye dönüşmemeli.”

Panelde Aposto!’nun yatırım turları ve bu yatırımların medya servisi olma yolculuğuna kazandırdığı ivme hakkında da konuşuldu. İlk yatırımla teknolojisini ve içerikleri üretip dağıttığı altyapıyı ilerleten Aposto!’nun kendi yazılımlarını kullanma sürecinden ve ikinci yatırımla birlikte bu teknolojiyi ilerletme hedefinden bahsedildi. Okura ideal hizmeti ve deneyimi sunabilecek alan ihtiyacına dikkat çeken Umutcan Savcı, Aposto!’nun web ve mobil uygulamalarının yeni versiyonlarının mayıs ayı sonunda tanıtılacağını belirtti.

Umutcan Savcı; yayıncı başvurularına yaklaşımda uzmanlığa, sürdürülebilirliğe ve bir ekip tarafından üretilen içeriklerin birden fazla perspektif içermesine özen gösterdiklerini söyledi ve ekledi: “Gelir tarafında da yakın zamanda bir abonelik modeli başlatmayı planlıyoruz.”

Aposto! Hakkında

Aposto! olarak dünyayı ve Türkiye'yi anlamlandırmak için yalın, güvenilir, bağımsız bir yeni medya servisiyiz. Her sabah 07.30’da Türkiye’den ve dünyadan haberleri kategorik olarak derlediğimiz e-posta yayınımızla “gürültüden uzak” bir haber deneyimi ve erişimi sağlıyoruz. Her hafta iş dünyası, teknoloji, müzik, sinema, spor, politika, seyahat, farkındalık, yemek gibi alanlardaki e-posta yayınlarımızla sektörel derlemeler, analizler, köşe yazıları, incelemeler, söyleşiler ve öneriler paylaşıyoruz. Etik değerlere sahip ve sürdürülebilir gelir modelleri yaratan bir yeni medya servisi olarak gazetecilik, teknoloji ve tasarımın kesişimindeki e-posta yayınlarımızla ve ürünlerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz.